Lofoten“Words gave her clarity, brought reason, shape.”- Ondaatje

IMG_7290img_7420-2bimg_7181img_7299

 

Anna fyllde år i fredags, vi firade henne med en sådan där underbar hemmafest då det inte ens kommer upp på tal om att gå ut på krogen. Då tiden tycks svepa fram i skuggorna av fladdrande stearinljus och varma samtal. Jag är så tacksam för människorna jag känner mig nära här i livet; Anna för mig är magi, äventyr och visdom. För ett år sedan gjorde vi en spontanresa och körde raka vägen ut till Lofoten och vad som skulle bli några helt oförglömliga dagar.

 

img_7619

 

Vi stötte på Sjömannen från Henningsvær, grät i regnet, bodde i en av Lofotens äldsta rorbuer i Å och tältade bland vilda får vid Kvalvika strand. Det var en sån där resa som etsade sig fast i mitt hjärta. Kanske för att Lofoten visade sig vara mer än jag någonsin hade kunnat föreställa mig, kanske för att vi båda två verkligen behövde tid och rum för att reflektera- och uppleva just då. Jag vet iallafall att jag kommer återvända till Lofoten någon gång, och jag vet att minnena från den här resan aldrig kommer att bli suddiga |

 

img_7775

l1

img_7542img_7860