Light & Treasures

DSCF0469DSCF0483expDSCF0478

 

En mosaikplatta med Frida Kahlo som Anna och Carl-Magnus tog med sig hem till Norrbotten från Mexico och som nu står och lutar uppe på en spegelram i vårt kök, ett nyskurat golv och en torr rosmarin i en lerkruka med vitt målarstänk. 

 

Lana Del Rey, Vida Festival 2014

b5b2IMG_3084

nij

b1b3b4

 

18 februari släppte Lana Del Rey sin senaste låt ‘LOVE’ och jag älskar den. Jag har alltid gillat Lana Del Rey men sen jag såg henne live på den här magiska festivalen, Vida Festival i Vilanova i la Geltrú (liten stad i Barcelona-provinsen) är hennes musik så mycket mer för mig. De här dagarna var så knäppa och fina. Jag och min spanska vän Juan som bor i Sevilla och som jag känt sen jag var tonåring bestämde oss för att gå på Vida tillsammans och möttes upp i Barcelona utan att ha setts på flera år och ni vet med vissa vänner kan det bli lite stelt när man inte setts på någon månad bara, men det var precis som att vi hade setts igår och vi hade världens bästa festivaldagar. Det var som när Alice ramlar ner i Underlandet att gå in på Vida Festival.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Love fast i hörlurar ute i den norrbottniska vårsolen |

Cabo verde

sal_intro

 

2017 är här sen länge och jag har varit disträ med att ta mig tid till att sätta mig ner och sortera i mina foton. Hittar tillbaka hit med en återblick till innan jul då jag och Sebastian var på ön Sal i Kap Verde och bara njöt av att få vara med varandra på en tropisk ö mitt i Atlanten.

 

2_caboIMG_3335IMG_3603-2

Sal är Kap Verdes främsta turistö och öbornas egna slogan som inte sällan används som hälsningsfras till turister är No Stress; och som ni ser på alla foton är det himla lugnt överallt. Det är inget folkmyller någonstans och vyerna är stora, ensliga- och vackra. Känslan av att man befinner sig på en ö följer med överallt ♥

cabo_4cabo-5Untitled-3

På min födelsedag (18 december) var vi på utflykt i ökenlandskapen med egen hyrbil. Vi upptäckte nya öde stränder, tog oss upp på ett berg, fastnade med bilen i sanddynerna. Framförallt tog vi dagen precis som den kom vilket jag älskar! Ökenvyerna var surrealistiskt vackra.

 

sal_10

cabo-7cabo-6

Är så glad över att vi hyrde bil 3 dagar. Det kändes som att vi hann se hela ön! (som iofs bara är 3 mil lång med en maxbredd på 1 mil). Alla gör som dom vill men jag hade nog aldrig kunnat flyga 8 timmar bort i världen för att bara vara i samma turistort och se samma saker varje dag. Älskar att se- och känna känslan i nya platser!

IMG_3290cabo_3

 

Tack Kap Verde ♥

Gäddviksströmmen, Luleå“Remind yourself that you don’t have to do what everyone else is doing; being different is okay”

 

Ikväll åkte jag och Sebastian till Gäddviksströmmen lagom till solnedgången och var där och bara var. Jag fotade grässtrån i motljus, Sebastian kastade lite med sitt fiskespö, vi tog selfies med min Polaroid och såg en gråsäl ute i det frostiga vattnet. Och när vi åkte hem blev himlen rosa i skymningen ♥

 

Lofoten“Words gave her clarity, brought reason, shape.”- Ondaatje

IMG_7290img_7420-2bimg_7181img_7299

 

Anna fyllde år i fredags, vi firade henne med en sådan där underbar hemmafest då det inte ens kommer upp på tal om att gå ut på krogen. Då tiden tycks svepa fram i skuggorna av fladdrande stearinljus och varma samtal. Jag är så tacksam för människorna jag känner mig nära här i livet; Anna för mig är magi, äventyr och visdom. För ett år sedan gjorde vi en spontanresa och körde raka vägen ut till Lofoten och vad som skulle bli några helt oförglömliga dagar.

 

img_7619

 

Vi stötte på Sjömannen från Henningsvær, grät i regnet, bodde i en av Lofotens äldsta rorbuer i Å och tältade bland vilda får vid Kvalvika strand. Det var en sån där resa som etsade sig fast i mitt hjärta. Kanske för att Lofoten visade sig vara mer än jag någonsin hade kunnat föreställa mig, kanske för att vi båda två verkligen behövde tid och rum för att reflektera- och uppleva just då. Jag vet iallafall att jag kommer återvända till Lofoten någon gång, och jag vet att minnena från den här resan aldrig kommer att bli suddiga |

 

img_7775

l1

img_7542img_7860

Brighton through my Lomo LC-A + / Part II / Seven Sisters Cliffs

31bl1412619

 

Runt 1 timmes bussresa från Brighton ligger Seven Sisters som är namnet på de sju kullar med kalkstensklippor som stupar ut mot havet; hur vackert som helst men just den här dagen var det så karga vindar från havet så vi promenerade egentligen bara upp och njöt av vyn för att ganska snabbt ta oss ner till första bästa pub för att värma oss med whisky. Drömmer om att få uppleva en solig och varm sommarpicknick här någon gång |